Pravo Informacionih Tehnologija (IT)
Pod uticajem novih tehnologija i procesa rada stvorena je nova pravna oblast, koju smo mi pravnici nazvali IT pravo, odnosno Pravo informacionih tehnologija. Neki ga nazivaju i IKT (ICT) pravo, gde informacionim tehnologijama dodaje i komunikacija kao važan segment celokupne industrije. Iako još uvek neformalna, i bez statusa posebne grane prava, oblast IT prava zaslužuje da se kao takva identifikuje i izučava.

Opseg ove oblasti proteže se na veliki broj različitih grana prava i to u delovima u kojima se određena pravna rešenja primenjuju u kontekstu interneta, računarskih programa, elektronske trgovine i usluga informacionog društva, zaštite podataka o ličnosti, elektronske komunikacije i niza drugih situacija u praksi vezanih za IT i internet.Zbog neophodnosti pravne regulacije pomenute oblasti i zaštite prava korisnika iste, potrebno je na vreme regulisati svoja prava i obaveze prilikom pružanja usluga ili korišćenja usluga koja nude nove tehnologije.

Nove tehnologije su donele i nove mogućnosti prevare i nanošenja imovinske štete. Najnoviji vid prevara, koji je u velikoj ekspanziji, su prevare putem kripto valuta i novčanika. Zbog toga je neophodna stroga pravna zaštita prilikom ulaska u svet virtualnog novca.

Ukoliko Vam je u navedenoj oblasti potrebna pravna pomoć, ukoliko niste sigurni da li ste na najbolji način zaštitili svoja prava i novac, naša kancelarija Vam stoji na raspolaganju. Posebno je značajna saradnja koju naša kancelarija ima sa stručnjacima iz ove oblasti, kako domaćim tako i inostranim.
Zaštita Podataka
Za organizacije i pojedince, pitanja zaštite podataka i privatnosti postaju sve značajnija u svetu digitalne transformacije. Kao vaš advokat za IT pravo, pružam podršku u sledećim oblastima:
 • Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR): Pomognem vam da se pridržavate pravila GDPR-a i osiguram da se lični podaci pravilno obrađuju i štite.
 • Zaštita intelektualne svojine: Osiguravam da vaša intelektualna svojina, kao što su softverski patenti, autorska prava i zaštitni znakovi, bude pravilno registrovana i zaštićena.
 • Zaštita podataka o potrošačima: Pružam pravne smernice u vezi sa co briga o podacima o potrošačima i obavezama u vezi sa njihovom privatnošću.
Tehnološki Poslovi
IT pravo obuhvata regulaciju ugovora, elektronskih transakcija i prava u vezi sa softverom. Kao vaš advokat za IT pravo, pružam podršku u sledećim oblastima:
 • IT ugovori: Pomažem u pregovaranju, izradi i reviziji ugovora o razvoju softvera, uslugama IT konsaltinga i drugih IT-related ugovora.
 • Elektronske transakcije: Pružam vam pravne smernice u vezi sa pravilima elektronskog poslovanja i e-trgovinom.
 • Pravna regulativa interneta: Branim vas od pravnih problema vezanih za online poslovanje i zaštitu vaših interesa na internetu.
Kako Vam Mogu Pomći?
Kao vaš advokat za IT pravo, moj cilj je da vas podržim u usklađivanju sa zakonima i regulativama IT industrije, te da zaštitim vaša prava i interese u svetu tehnologije. Evo načina na koje mogu da vam pomognem:
 1. Pravna Konsultacija: Pružam stručne savete i konsultacije u vezi sa vašim IT pitanjima i obavezama.
 2. Ugovaranje: Pomažem u pregovaranju, izradi i reviziji ugovora u vezi sa IT poslovima i tehnološkim projektima.
 3. Zastupanje: U slučaju pravnih sporova, pružam profesionalno zastupanje pred sudom i arbitražom.
 4. Usklađenost i bezbednost podataka: Pomognem vam da se uskladite sa zakonima i regulativama u vezi sa zaštitom podataka i cyber bezbednošću.
 5. Obuke i Seminari: Organizujem obuke i seminare kako biste se bolje upoznali sa zakonima i pravilima u oblasti IT prava.
Vaša pravna sigurnost u IT sektoru i zaštita vaših interesa su mi na prvom mestu. Kontaktirajte me danas kako bismo razgovarali o vašim IT pitanjima i kako vam mogu pomoći. Obećavam vam stručnu pravnu podršku i zalaganje kako biste postigli pravičan i zadovoljavajući ishod u svetu informacionih tehnologija.
Postavite pitanje
Nudimo vam otvoren i dobar način komunikacije. Imate pitanja ili nesigurnosti? Slobodno nam postavite pitanje, tu smo da vam pomognemo.
HVALA VAM
VAŠA PORUKA JE USPEŠNO POSLATA
Poruka nije uspešno poslata. Pokušajte ponovo